download putty

user_images/Uitsnede.png


EARS heeft sinds 1983 onderzoek en ontwikkeling gedaan met betrekking tot de toepassing van de chlorofyl fluorescentie voor het bepalen van de fotosynthesesnelheid van planten. De eerste handmeter werd gelanceerd in 1992. Sindsdien zijn wij doorgegaan met het verbeteren van de meettechniek en het ontwikkelen van praktische toepassingen.

Mini plantenfotosynthesemeter

De nieuwe miniPPM is de derde generatie van onze plantenfotosynthesemeter.

Electronische en optische innovaties, in combinatie met een nieuw meet-concept, hebben een geheel nieuw meetinstrument mogelijk gemaakt dat veel kleiner en lichter is dan eerdere instrumenten, zonder compromissen ten aanzien van kwaliteit en nauwkeurigheid. Niettemin is het instrument eenvoudig te bedienen: een druk op de knop en de fotosynthesemeting is voltooid binnen een seconde. Laboratorium testen tonen excellente eigenschappen. Metingen zijn stabiel en reproduceerbaar. Ondanks de gunstige prijsstelling, kan het instrument zich meten met veel duurdere concurrenten.


De basisversie van het instrument, de miniPPM-100, meet de chlorofyl fluorescentie en het fotosynthese rendement. Deze versie is laag geprijsd en in het bijzonder geschikt voor boeren en tuinders, bijvoorbeeld voor het meten van de effectiviteit van herbiciden, het meten van schade door bestrijdings-middelen, of bij het regelen van het licht in kassen. Met het meer geavanceerde model, de miniPPM-200, worden ook de fotosynthetisch actieve straling (PAR) en de fotosynthesesnelheid gemeten. Met dit instrument kunnen lange onbewaakte meetseries worden gedaan en worden opgeslagen op microSD kaart of direct op de PC. De miniPPM-300 is de meest complete wetenschappelijke en professionele versie. Het instrument kan door de gebruiker gedefinieerde PAR lichtniveaus aanleggen en automatisch fotosynthese-lichtcurves genereren. 


De miniPPM heeft een breed scala aan toepassingen in onderzoek en praktijk. Het is ook zeer geschikt voor het onderwijs, en een unieke gadget voor iedere natuurliefhebber.